Καλωσήρθατε στο μάθημα

Η σελίδα αυτή αφορά το μάθημα Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου που διδάσκεται στο 7ο εξάμηνο της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Ανακοινώσεις

Ακολουθούν ανακοινώσεις σε αντίστροφη χρονολογική σειρά

 

29/09/2021


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HELIOS
 
Αγαπητοί φοιτητές,

Από το Ακ. Έτος 2021-2022 ο διαδικτυακός τόπος του μαθήματος μεταφέρεται στο νέο σύστημα HELIOS του ΕΜΠ. Η σελίδα στο mycourses δεν ενημερώνεται από εδώ και στο εξής και θα καταργηθεί εντελώς σύντομα.

Προκειμένου να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και να έχετε πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, πρέπει να συνδεθείτε (login) στο νέο σύστημα https://helios.ntua.gr/ με χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού και αφού αναζητήσετε το μάθημα Προηγμένα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου θα κάνετε Αυτο-εγγραφή (Σπουδαστής)

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η "εγγραφή" σε μαθήματα στο HELIOS εξυπηρετεί μόνο την παροχή πρόσβασης στην υπηρεσία και δεν αντικαθιστά την υποχρέωσή σας να εγγράφεστε κάθε εξάμηνο στα μαθήματα στη γραμματεία, τηρώντας τους ισχύοντες κανόνες και περιορισμούς σχετικά με τις εγγραφές.

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά!

Καθ. Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 
 

20/09/2021


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ»

(27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021)

1. Το μάθημα θα εξετασθεί γραπτά σε αίθουσες που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το πρόγραμμα εξετάσεων και για τις οποίες έχει ήδη υπάρξει μέριμνα υγιεινής, με τρόπο σύμφωνο με τις αποφάσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος και της Σχολής.

2. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων το μάθημα θα εξετασθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 27-09-2021 από 12:00 έως 14:00 στο Αμφ. Α (030) . Η χρονική διάρκεια της εξέτασης θα είναι ακριβώς και αυστηρά 1 ώρα και 10 λεπτά.

3. Oι εξεταζόμενοι οφείλουν να είναι παρόντες έξω από την αίθουσα που θα εξετασθούν τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την εξέταση . Η είσοδος και έξοδος από τη αίθουσα εξέτασης θα γίνεται ΜΟΝΟ από μία πόρτα (αυτή που ευρίσκεται κοντά στην "έδρα διδασκαλίας") άρα θα περιμένετε την άδεια εισόδου από τον επιτηρητή ΕΞΩ από αυτή τη πόρτα τηρώντας τις αποστάσεις υγιεινής.

4. Για την είσοδο στην αίθουσα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ:

i. ΜΑΣΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (οποιουδήποτε τύπου) που διασφαλίζει κάλυψη μύτης και στόματος. Η μάσκα παραμένει στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια παραμονής στην αίθουσα. Αφαιρείται μόνο για λίγο κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο.

ii. Δήλωση αρνητικού αποτελέσματος covid-19.

 
iii. Επίδειξη σπουδαστικής ή αστυνομικής ταυτότητας για έλεγχο ταυτοπροσωπίας.


iv. Υπογραφή σε κατάσταση με δικό σας στυλό.


Η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος
covid-19 (βλ. ii) θα επιδεικνύεται και θα προσκομίζεται στους επιτηρητές κατά την είσοδο των εξεταζόμενων στην αίθουσα/αμφιθέατρο. Η δήλωση αυτή θα αναγράφει τον τρόπο που διεξήχθη ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (rapid test/ PCR, τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι και
72 ώρες πριν ή
self test, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι και 24 ώρες πριν).

Η δήλωση βρίσκεται εδώ:
http://www.mech.ntua.gr/files/announcements/2021/06/anak-dia-zosis.pdf

ΠΡΟΣΟΧΗ! Χωρίς αυτή τη δήλωση δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε οιονδήποτε να εισέλθει σε αίθουσα για εξετάσεις


(α) Όσοι δεν φέρουν τη δήλωση αυτή δεν μπαίνουν στις αίθουσες να δώσουν εξετάσεις.
(β) Όσοι έχουν εμβολιαστεί, είναι αρκετό να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους,
ολοκληρωμένου προ 14 ημερών, ενώ αυτοί που έχουν νοσήσει με
covid-19, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό νόσησης έως 180 ημέρες πριν.

5. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που θα κάθονται οι εξεταζόμενοι, κατάλληλα επιλεγμένες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Οι εξεταζόμενοι οφείλουν να υπακούσουν τον επιτηρητή που θα υποδείξει πιθανόν αλλαγής θέσης σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της τάξης. Επί του εδράνου ("θρανίου") θα υπάρχουν μόνο βασικά όργανα (στυλό, χάρακες), αριθμομηχανή, το «σημειωματάριο» (1 φύλλο δηλ. 2 σελίδες) και η ταυτότητα. ΔΕΝ θα υπάρξουν άλλα χαρτιά (θα διανεμηθεί ότι χρειασθείτε), κινητά κλπ.

6. Ερωτήσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ σε περίπτωση ελλιπούςδιατύπωσηςεπί του τι ζητά ένα θέμα και θα γίνεται "δημόσια-φωναχτά" (δεν επιτρέπεται να σας πλησιάσει ο επιτηρητής) επομένως να αποφευχθούν οι οριακά ουσιαστικές ερωτήσεις για να μην ενοχλούνται αδίκως οι συνεξεταζόμενοι.

7. Δεν θα υπάρξει αποχώρηση πριν το πέρας των εξετάσεων. Δεν θα επιτραπεί η προσωρινή απουσία από την αίθουσα (να φροντίσετε για τις προσωπικές σας ανάγκες πριν την έναρξη). Η αποχώρηση θα γίνει στο τέλος και μόνο (δηλ. μετά τη παρέλευση 70 λεπτών), συντεταγμένα, καθ' υπόδειξη του επιτηρητή (π.χ. κατά σειρά ή στήλη) αφού ο κάθε εξεταζόμενος θα παίρνει ΟΛΑ τα προσωπικά του πράγματα, θα προχωρεί προς την έδρα, θα αφήνει τα χαρτιά εξέτασης και θα πηγαίνει στη πόρτα όποτε θα αποχωρεί (όλα αυτά κατά σειρά, ο ένας μετά τον άλλο).

8. Είναι φανερό ότι η επίτευξη γρήγορων, ασφαλών και ομαλών εξετάσεων απαιτεί καλή διάθεση συνεργασίας όλων, με πρώτιστο μέλημα τη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής. Για το σκοπό αυτό παρακαλείσθε, μέχρι την ημέρα εξέτασης, να διαβάζετε συχνά τον πίνακα ανακοινώσεων (websiteμαθήματος) ώστε να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι.

9. Παρακαλείσθε να δείτε την όλη οργανωτική προσπάθεια με θετική διάθεση. Η τωρινή   δύσκολη κατάσταση απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συνεργασία.

 
 

08/07/2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
 
Υπενθυμίζεται ότι:
Όλοι οι εξεταζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος covid-19, την οποία θα επιδεικνύουν στους επιτηρητές πριν εισέλθουν στην αίθουσα για τις εξετάσεις. Η δήλωση αυτή θα αναγράφει τον τρόπο που διεξήχθη ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, δηλαδή με:

(α) rapid test ή PCR, τα οποία θα έχουν ισχύ μέχρι και 72 ώρες πριν, ή
(β) self test, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι και 24 ώρες πριν.
 
Όσοι δεν προσκομίζουν τη δήλωση αυτή δεν δύνανται, σύμφωνα με τους κανονισμούς, να εισέλθουν στην αίθουσα να δώσουν εξετάσεις.
 
Βλ. σχετική ανακοίνωση της Σχολής, της 07/06/2021: http://www.mech.ntua.gr/files/announcements/2021/06/anak-dia-zosis.pdf
Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε τη δήλωση που πρέπει να έχετε μαζί σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Χωρίς αυτή τη δήλωση δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε οιονδήποτε να εισέλθει σε αίθουσα για εξετάσεις
 
 

01/07/2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
 
 1. Το μάθημα θα εξετασθεί γραπτά στην αίθουσα «Αμφιθέατρο Α» που έχει ήδη ανακοινωθεί από το πρόγραμμα εξετάσεων και για την οποία έχει ήδη υπάρξει μέριμνα υγιεινής, με τρόπο σύμφωνο με τις αποφάσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος και της Σχολής.
 2. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων, το μάθημα θα εξετασθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 19/07/2021 στις 09:00. Η χρονική διάρκεια της εξέτασης θα είναι ακριβώς και αυστηρά 1 ώρα  και 10 λεπτά.
 3. Οι εξεταζόμενοι οφείλουν να είναι παρόντες έξω από την αίθουσα που θα εξετασθούν τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την εξέταση (δηλ. 08:40). Η είσοδος και έξοδος από τη αίθουσα εξέτασης θα γίνεται ΜΟΝΟ από μία πόρτα (αυτή που ευρίσκεται κοντά στην "έδρα διδασκαλίας") άρα θα περιμένετε την άδεια εισόδου από τον επιτηρητή ΕΞΩ από αυτή τη πόρτα τηρώντας τις αποστάσεις υγιεινής.
 4. Για την είσοδο στην αίθουσα ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ:
  • Η ΜΑΣΚΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (οιοδήποτε τύπου) επί του προσώπου καθόλη τη διάρκεια παραμονής στην αίθουσα,
  • Η επίδειξη αστυνομικής ή φοιτητικής ταυτότητας, και
  • Η προσκόμιση κατά την ημερομηνία εξέτασης του κατάλληλου επίσημου παραστατικού περί αρνητικού "self-test" εντός του προηγούμενου 24-ώρου
 1. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που θα κάθονται οι εξεταζόμενοι, κατάλληλα επιλεγμένες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Οι εξεταζόμενοι οφείλουν να υπακούσουν τον επιτηρητή που θα υποδείξει πιθανόν αλλαγής θέσης σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της τάξης. Επί του εδράνου ("θρανίου") θα υπάρχουν μόνο βασικά όργανα (στυλό, χάρακες), αριθμομηχανή, το «σημειωματάριο» (1 φύλλο δηλ. 2 σελίδες) και η ταυτότητα. ΔΕΝ θα υπάρξουν άλλα χαρτιά (θα διανεμηθεί ότι χρειασθείτε), κινητά κλπ.
 2. Ερωτήσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ σε περίπτωση ελλιπούς διατύπωσης επί του τι ζητά ένα θέμα και θα γίνεται "δημόσια-φωναχτά" (δεν επιτρέπεται να σας πλησιάσει ο επιτηρητής) επομένως να αποφευχθούν οι οριακά ουσιαστικές ερωτήσεις για να μην ενοχλούνται αδίκως οι συνεξεταζόμενοι.
 3. Δεν θα υπάρξει αποχώρηση πριν το πέρας των εξετάσεων. Δεν θα επιτραπεί η προσωρινή απουσία από την αίθουσα (να φροντίσετε για τις προσωπικές σας ανάγκες πριν την έναρξη). Η αποχώρηση θα γίνει στο τέλος και μόνο (δηλ. μετά τη παρέλευση 70 λεπτών), συντεταγμένα, καθ' υπόδειξη του επιτηρητή (π.χ. κατά σειρά ή στήλη) αφού ο κάθε εξεταζόμενος θα παίρνει ΟΛΑ τα προσωπικά του πράγματα, θα προχωρεί προς την έδρα, θα αφήνει τα χαρτιά εξέτασης και θα πηγαίνει στη πόρτα όποτε θα αποχωρεί (όλα αυτά κατά σειρά, ο ένας μετά τον άλλο)
 4. Είναι φανερό ότι η επίτευξη γρήγορων, ασφαλών και ομαλών εξετάσεων απαιτεί καλή διάθεση συνεργασίας όλων, με πρώτιστο μέλημα τη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής. Για το σκοπό αυτό παρακαλείσθε, μέχρι την ημέρα εξέτασης, να διαβάζετε συχνά τον πίνακα ανακοινώσεων (websiteμαθήματος) ώστε να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι.
 5. Παρακαλείσθε να δείτε την όλη οργανωτική προσπάθεια με θετική διάθεση. Η τωρινή δύσκολη κατάσταση απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συνεργασία.
 

13/01/2021

Η 11η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 20/01/2021 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω διάφορα κεφάλαια του Μαθήματος. Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

21/12/2020

Η 10η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 13/01/2021 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - D.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.
 
Η 10η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 13/01/2021 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του Μαθήματος 9 (Βέλτιστος Έλεγχος). Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

11/12/2020

Η εκφώνηση του θέματος μελέτης (Παραδοτέο Α) ευρίσκεται στο τμήμα "Γενικά-Δομή-ΙΙΙ-Α" και απόλυτη ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (με e-mail στον διδάσκοντα) της τεχνικής εκθεσης της Φάσης 3 ορίζεται η Παρασκευή 15η Ιανουαρίου 2021, 00:00:01.

11/12/2020

Η 9η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 16/12/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - D.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.
 
Η 9η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 16/12/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του Μαθήματος 8 (Βέλτιστος Έλεγχος). Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

03/12/2020

Η 8η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 09/12/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - D.pdf, θα αναρτηθεί συντομα) ειτε να "κατεβάζετε" καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.
 
Η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 09/12/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω σε "Σχεδίαση Συστημάτων Ελέγχου – Επιλογή Πόλων - Ανατροφοδότηση Κατάστασης, Σταθεροποίηση". Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

26/11/2020

Η 7η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 02/12/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - C.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.
 
Η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 02/12/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία των Μαθημάτων 3 & 4. Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

19/11/2020

Η 6η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 25/11/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - C.pdf, θα αναρτηθεί συντομα) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 6η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 25/11/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία των Μαθημάτων 3 & 4. Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

13/11/2020

Η 5η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 18/11/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - Β.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 5η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 18/11/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του 2ου Μαθήματος. Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

13/11/2020

Η εκφώνηση του θέματος μελέτης (Παραδοτέο Α) ευρίσκεται στο τμήμα "Γενικά-Δομή-ΙΙΙ-Α" και απόλυτη ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (με e-mail στον διδάσκοντα) της τεχνικής εκθεσης της Φάσης 2 ορίζεται η Παρασκευή 11η Δεκεμβρίου 2020, 00:00:01.

05/11/2020

Η 4η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 11/11/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - Β.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 4η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 11/11/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του 2ου Μαθήματος.
Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

30/10/2020

Η 3η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 04/11/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - Β.pdf, θα αναρτηθεί συντομα) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 3η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 04/11/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του 1ου Μαθήματος.Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

18/10/2020

Η 2η ζωντανή διάλεξη σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Σχολής θά αρχίσει στις 12:00 Τετάρτη 21/10/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις Μοντελοποίηση/Γραμμικοποίηση". Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί το MS-TEAMS και τo meeting link ειναι:
https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a7ce8b21edeef4916a6d0796afba23b95%40thread.tacv2/General?groupId=c967cbc3-da5d-4ace-bde0-ec14f83b2646&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

18/10/2020

Η εκφώνηση του θέματος μελέτης (Παραδοτέο Α) ευρίσκεται στο τμήμα "Γενικά-Δομή-ΙΙΙ-Α" και απόλυτη ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (με e-mail στον διδάσκοντα) της τεχνικής εκθεσης της Φάσης 1 ορίζεται η Παρασκευή 13η Νοεβρίου 2020, 00:00:01.

18/10/2020

Η 2η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 21/10/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - A2.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 2η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 21/10/2020 και θα αφορά "Ασκήσεις" πανω στη θεωρία του 1ου Μαθήματος.
 

11/10/2020

Η 1η διάλεξη θεωρίας ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΜΑΘΗΜΑ" 14/10/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων σε μορφή video (περιορισμοί χωρου αποθήκευσης), παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές διευκρινιστικές σημειώσεις σας επι του αρχειου παρουσιασης (Lectures SAE II - A1.pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε video-διάλεξη. Απορίες θα λυνονται με email. AN ειναι πολλές, τότε καποια στιγμή θα γινεται και σχετικό teleconference.

Η 1η ζωντανή διάλεξη θα γίνει κανονικά την ώρα του προγράμματος (12:00) την 14/10/2020 και θα αφορά "Παρουσίαση Υπολογιστικών Εργαλείων" για Σχεδίαση και Προσομοίωση Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου. Για την συνδεση θα χρησιμοποιηθεί ειναι MS-TEAMS και τo meeting link ειναι: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3a77d36148698946b9929fc22629d4c05a%40thread.tacv2/General?groupId=09da8f05-6be8-4094-a8fb-8cf1f1d799ba&tenantId=075e0cb3-752a-4320-b367-6d08b7918c40

 

11/10/2020

Οι διαλέξεις θεωρίας θα αναρτώνται με τη μορφή video, αφου προηγουμένως υπάρξει ανακοίνωση εδώ, καθε εβδομαδα κατά την ημέρα-ωρα του μαθήματος συμφωνα με το ωρολόγιο προγραμμα. ΕΠΙΣΗΣ, κάθε εβδομάδα και κατά την ώρα του προγράμματος, θα υπάρχει και ζωντανό (live) μαθημα γιά: Ασκήσεις - Ερωτήσεις - Παρουσίαση Υπολογιστικών Εργαλείων. Οι ζωντανές διαλέξεις ΔΕΝ θα καταγράφονται ηλεκτρονικά.

 

14/9/2020

Ακολουθόντας τις οδηγίες της πολιτείας και του ιδρύματος, οι διαλέξεις του μαθήματος "Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου"θα γίνουν εκ του μακρόθεν μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Συγκεκριμένα:

(Ι) οι διαλέξεις θεωρίας & παραδειγμάτων θα γίνουν μέσω ασυγχρονης διδασκαλίας (video) όπου θα παρουσιάζονται τα slides και οι προφορικές / γραπτές εξηγήσεις και
(ΙΙ) οι ασκήσεις & ερωτήσεις/απαντήσεις θα γίνουν μέσω σύγχρονης διδασκαλίας (MS-Teams).

Τα 2 πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη είναι:
(Α) όλη η επικοινωνία και οργάνωση αυτού του μαθήματος θα γίνει μέσω αυτής της σελίδας και
(Β) οι διαλέξεις-video θα αναρτώνται (θα ενημερωθείτε για το που) κατάλληλα για χρηση σας ΟΜΩΣ ΔΕΝ προκείται να μεινουν μόνιμα εκει, σύντομα θα σβήνονται (περιορισμοί χώρου), οπότε θα πρέπει να τις "κατεβάζετε" στα τοπικά σας μέσα (Αιτήματα για αποστολή-διαθεσιμότητα των διαλέξεων, συνήθως υποβαλλόμενα πλησίον των εξετάσεων, θα αγνοούνται ως αδύνατα)

Η πρώτη διάλεξη (τυπος-Ι) θα ευρίσκεται (σε μορφή video) στο τμημα "ΥΛΙΚΟ" 14/10/2020 στη στηλη "ΔΙΑΛΕΞΗ". Γενικά, επειδή δεν ξέρουμε το ποσο θα ειναι δυνατη η φυλαξη των διαλέξεων εκεί παρακαλείσθε ειτε να κανετε τις σχετικές σας σημειώσεις επι του αρχειου παρουσιασης (pdf) ειτε να "κατεβάζετε"καθε διάλεξη. Απορίες θα υποβάλλονται και απαντωνται με email και AN ειναι σημαντικές, τότε θα ενσωματωθούν στο συγχρονο μαθημα (MS-Teams) παράλληλα με τις ασκήσεις (τύπος-ΙΙ).